17 Ağustos 2013 Cumartesi

KEÇİBOYNUZU TOZLU ISLAK KURABİYE

mükemmel bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Eğer damak tadınıza uyarsa sürekli yapmak isteyebilirsiniz benden söylemesi :)
MALZEMELER:
125 gr tereyağı
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tepeleme dolusu keçiboynuzu tozu
kabartma tozu
alabildiği kadar un

ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı içme suyu

YAPILIŞI:
Bütün malzemeyi karıştır.
keçiboynuzu tozu olmasa da olur.
çok un koymadan kıvamı ayarlanır.
şekil verip fırın tepsisine yağ sürülmeden dizilir.
ve fırında pişirilir.
şerbeti için suyun içinde şeker iyice karıştırılıp eritilir.
şerbeti kaynatılmaz.
kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine şerbeti dökülür.
ve afiyetle yenir.
bekledikçe lezzetinden bir şey kaybetmez dahada lezzetlenir.
kakao acısını hissetmek isteyenler ve az şeker tüketmek isteyenler şekeri yarım ölçü katabilir.lezzeti eksilmeyecektir.
servisi biraz dikkat gerektiriyor çünkü dokunulduğu anda kurabiyeler parçalara ayrılıyor  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder