4 Ağustos 2013 Pazar

EV YAPIMI SU BÖREĞİ TARİFİ

ev yapımı su böreği tarifi 
HAMURU İÇİN MALZEMELER;
8 yumurta
1 tatlı kaşığı kaya tuzu 
aldığı kadar un

HAŞLAMAK İÇİN;
5 lt kaynar su 
2 yemek kaşığı kaya tuzu
 ve haşlandıktan sonra hamurları koyacağımız bir kap içerisinde normal ısıda su

YAĞLAMAK İÇİN;
tavada ısıtılmış tereyağı ve sıvı yağı

İÇ HARCI İÇİN,
lor peynir,kaşar peynir maydanoz veya
beyaz peynir,maydanoz veya
soğanlı kıymalı iç harcı isteğe bağlı hepsinden konulabilir.

HAZIRLANIŞI
  • yumurta,tuz,unu karıştır ve kıvamı yerine gelene kadar yoğurma işlemine devam et
  • benim tarifimde su olmadığından sadece yumurta ile yavaş yavaş yoğuruluyor.ne kadar uzun süre yoğrulursa hamur bir o kadar güzel oluyor.
  • eşit parçalara bölüp bezeler yapılacak.üzerine temiz nemli örtü örtüp açılmaya başlanacak.
  • sonrasında un ile açılacak temiz örtü üzerine açılanlar serilip orada kuruması sağlanacak.
  • tüm hamurların açma işlemi bitince kaynar suya konup haşlanacak.
  • haşlama suyunun içerisine önceden tuzu katmış olmamız lazım tuz hamurun dağılmasını önlüyor.
  • kaynayan suya hamurlar tek tek koyulup haşlanacak.
  • 1 tane atılacak sonra çok az müddet tutup çıkarılacak
  • önceden hazırlanan normal su dolu kabın içine konulacak ve çıkarılıp tepsiye veya tavaya serilecek.
  • tavanın veya tepsinin altına 2 yemek kaşığı yağ konulup hamur açılarak serilecek.
  • üst üste dizilecek ve istenilen sıraya iç harcı konulacak.her 2 katta bir 2 yemek kaşığı yağ koyulacak.ve hamur bitene kadar bu işlem sürdürülecek.
  • tavada yavaş yavaş tavayı döndüre döndüre pişirilecek.
sonra afiyetle yenilecek  buzluğa da dilimlenip konulabilir ısıtılınca servise hazır hale gelecektir. ben miktarı biraz fazlalaştırıp yaptım buzluğa koydum. bayramda misafirlere ikram etmek için yapıldı. ısıtıp sıcak sıcak servis edilecek. yazımda eksik bir yerler kaldıysa sormak istedikleriniz varsa yorum bırakarak sorabilirsiniz.lezzeti ve kolaylığı ile yapılmayı hak ediyor afiyet olsun :) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder