HAMURU İÇİN MALZEMELER;
8 yumurta
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
aldığı kadar un
HAŞLAMAK İÇİN;
5 lt kaynar su
2 yemek kaşığı kaya tuzu
ve haşlandıktan sonra hamurları koyacağımız bir kap içerisinde normal ısıda su
YAĞLAMAK İÇİN;
tavada ısıtılmış tereyağı ve sıvı yağı
İÇ HARCI İÇİN,
lor peynir,kaşar peynir maydanoz veya
beyaz peynir,maydanoz veya
soğanlı kıymalı iç harcı isteğe bağlı hepsinden konulabilir.
HAZIRLANIŞI
- yumurta,tuz,unu karıştır ve kıvamı yerine gelene kadar yoğurma işlemine devam et
- benim tarifimde su olmadığından sadece yumurta ile yavaş yavaş yoğuruluyor.ne kadar uzun süre yoğrulursa hamur bir o kadar güzel oluyor.
- eşit parçalara bölüp bezeler yapılacak.üzerine temiz nemli örtü örtüp açılmaya başlanacak.
- sonrasında un ile açılacak temiz örtü üzerine açılanlar serilip orada kuruması sağlanacak.
- tüm hamurların açma işlemi bitince kaynar suya konup haşlanacak.
- haşlama suyunun içerisine önceden tuzu katmış olmamız lazım tuz hamurun dağılmasını önlüyor.
- kaynayan suya hamurlar tek tek koyulup haşlanacak.
- 1 tane atılacak sonra çok az müddet tutup çıkarılacak
- önceden hazırlanan normal su dolu kabın içine konulacak ve çıkarılıp tepsiye veya tavaya serilecek.
- tavanın veya tepsinin altına 2 yemek kaşığı yağ konulup hamur açılarak serilecek.
- üst üste dizilecek ve istenilen sıraya iç harcı konulacak.her 2 katta bir 2 yemek kaşığı yağ koyulacak.ve hamur bitene kadar bu işlem sürdürülecek.
- tavada yavaş yavaş tavayı döndüre döndüre pişirilecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder