Powered By Blogger

24 Eylül 2013 Salı

SADE ÇOCUK ODASI DEKORASYONU

Sade ama bir o kadar güzel,küçük ayrıntıları olan her şeyi çok seviyorum.Sadeliğin altında yatan doğal güzellik gözü yormayıp insana ayrı bir dinginlik veriyor.
oğlumun odaya ihtiyacı olunca ona sade, çok masrafı olmayan,sade çizgisinden çıkmadan,el emeği ürünlerinde yer aldığı, onunda mutlu olup seveceği bir oda düzenlemek istedik ve kolları sıvadık :)
ilk aşama onun için müsait bir oda ayarlamaktı.günlük oturma odasını oda yapmaya karar verdik.odada bulunan sağlam olan 2 çekyatı atıp yeni baştan yatak almak mantıklı değildi.odadan bir çekyatı kullanmak için başka odaya taşıdık,diğer çekyat Ömer Faruk için yatak olacaktı onun deriden olan tek kolunu çıkardım ve çekyatın üzeri için anneme yün yatak yaptırdım.ölçüsünü alıp hem yün yatak hem de  pofidik yün yorgan yaptı.(anneler her zaman kurtarıcı melekler)bizim evde yün haricinde yastık,yorgan,kullanılmaz,en sağlıklı olan yün ve pamuk olanlar.Ailecek  damlata damlata odanın boyasını yaptık :) nevresim pike alışverişi için araştırmalar yaparken her şeyin çok fazla renkli çizgi filim karakterleri ile dolu olması ve çocuğumun içinde yatacağı ürünlerin bu kadar yoğun boyalı olması onlardan uzaklaşmama sebep oldu hemde hiç sade değillerdi. eğer aradığım ürünleri bulamasaydım Eminönü'den kumaş alıp dilediğim gibi dikecektim ama English home ürünlerinin tamda aradığım gibi sade,uçuk renkli ,az boyalı olup gözü yormaması tercihimi ondan yana kullanmama sebep oldu.
çekyatın kenarlarına mavi lastikli örtü aldım,üzeri için lastikli ve normal çarşaf alıp bir yelken desenli nevresim,yastık,pike aldım ve yatak hazırlama alışverişi tamamlandı.
lake beyaz dolap aldık içerisine kitapları,boyaları,kıyafetlerini koyduk.oyuncak sepetini önceden kasayı beyaza boyayarak yapmıştım
duvara oğluma özel hazırladığım panosunu astım

minderler ile okuma köşesi hazırlamıştım onun yüzünü değiştirip english home'den aldığım nevresimi kesip yastık ve minder yüzü diktim şirin bir okuma köşesi yaptım
çekyatın minderlerini nevresimin üzerine koyup ölçü aldım ve dikiş makinesinde diktim.
oğlumunda, gelen misafir çocuklarında en sevdiği alan bu yer minderli okuma köşesi çocuklar için çokta gösterişli ,pahalı olması önemli değil önemli olan onların seveceği tarzda olması
böyle sade bir oda çocuklar için yeterli sade yaşamayı küçük yaşta öğrenmeliler diye düşünüyorum.ihtiyaç olmadan bir şeyler almamayı öğretmeye çalışıyorum.
artık aldığım her şey için bu bizim ihtiyacımız mı? diye sorduğum için bu odaya tekrardan yeni bir tül diksem mi? alsam mı? acaba diyorum ama bu sorunun cevabı evet olmayınca geri duruyorum bakalım hayırlısı :)sonuç ne olacak 
odasına alınacak bir kaç parça ürün var ama hiç acele etmeden araştırarak almayı tercih ediyorum.yağlı boya tuval seti,ikea taburesi,duvarına tepeşirli tahta (aradığım gibi bulamassam kendim yapmayı düşünüyorum )alınacaklar listesinde. 
sizde çocuğunuza özel pano yaptırmak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz







2 yorum:

  1. Selamun aleykum ablacim oda oturma odasiyla nasil boyle guzl bir cocuk odasina donusmus. Cok begendim. omer faruk bu odada bol bol egitimine yatirim yapmalii. ona hatice teyzen sakin hazinelerine zarar verme diyor de oldumuu. Sizi seviyorumm...:)

    YanıtlaSil
  2. sade ve kullanışlı bir oda oldu söylediğini ö.f. söyleyeceğim ;)bizde sizi seviyoruz..........

    YanıtlaSil