9 Eylül 2013 Pazartesi

MESLEK SIRRI OLAN KAPKEK TARİFİ :)


tarifi vermeden önce bu kekin hikayesini anlatmam lazım
özel gün ve nikah şekeri kursuna gittiğim dönemde hocamızın vermiş olduğu tariftir.bildiğiniz tarifleri öğrendiklerinizi herkese kolayca öğretmeyin vermeyin siz ne emekle bu kursa geliyorsunuz dese de tarifini vereceğim :)çünkü hayat paylaşınca güzel ;) yumuşacık  kabaran yapısı ile bu işi yapmak isteyenlerin,misafiri gelecek olanların,pasta keki yapmak için tarif arayanların yüzünü kara çıkarmaz her halukarda kabarır,sürülen kremayı içine çeker yumuşacık olur hemen bayatlamaz vs.özel günlerde içeriğini değiştirip,bazen şeker hamuru ile kaplayıp,içerisine krema koyup değişik versiyonlarda bu tarifi uyguluyorum geçen gün ömer faruk ve kuzeni ile bu kekten yaptık sonrasında böyle tarif arayanlara kolaylık olsun diye özel tarifimizi blogta paylaşmayı düşündüm. çocuklar ile yaparken insanın kafası biraz karışıyor kaplara az miktarda koyacağıma biraz fazla koyunca tüm kekler tepsiye taştı zaten çok kabaran bir kek, bende fazla koyunca hepsi yanardağ gibi şekil aldı :)
çocuklar fırının kapağından kabarmasını, taşmasını, eylenerek izlediler neyse ki bir tanesini taşmamış şekilde bulduk onuda resimledim :)
malzemeler : 
4 yumurta
2 bardak un
1 bardak sıvı yağ
1.5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

yapılışı:
şeker ve yumurtayı mikser ile 3 dk çırp
sıvı yağı kat ve yine çırp
unu elek ile ele üzerine kabartma tozunu ve vanilyayı ele 
mikserin düşük seviyesi ile çırp veya tahta kaşık ile karıştır
keki yapmak istediğin kabı yağla ve dök 
küçük kaplara koyacaksanız az koymayı unutmayın çünkü çok kabarıyor :)
benden söylemesi :)
not 1: yumurta sevmeyenler muhakkak 3 yumurta katmalı çünkü onlara 4 yumurta fazla gelecektir.
not 2:fazla şeker sevmeyenler şekeri 1 su bardağı katmalı
not 3:kilo problemi olanlar sıvı yağı azaltmalı 
çünkü bu kek çok şekerli,çok yumurtalı,çok yağlı oluyor lezzeti belki bundan dolayıdır.afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder