11 Eylül 2013 Çarşamba

KONSERVE ACI SOS TARİFİ


Acı severler için güzel bir acı sos tarifi vereceğim, acısızda yapılabilir ama acı biber,sosa ayrı bir lezzet kattı benden tavsiye mutlaka yapın ve deneyin ufacık kaseler ile ana yemek tabaklarının kenarında,patates kızartmalarının yanında çok yakışır gelelim tarifime
malzemeler:
2 kg domates
yarım kg acı sivri biber
3 adet büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak 
çok az sıvı yağ (üzerine gezdirilecek kadar)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
biraz karabiber


yapılışı:
domatesleri ve tüm malzemeyi büyük büyük doğra 
tencerede kaynat
mikser ile tüm malzemeyi çek püre haline gelsin
sonra kıvamlı bir hal alacak biraz daha kaynat kavanoza koy kapağını sıkıca kapat ters çevir soğuyana kadar öyle kalsın
bu aşama konserve yapma aşamasıdır kavanozun kapağı bu işlem ile kapatılırsa yıllarca buzdolabında durmadan oda sıcaklığında bozulmadan kalabilir.
hemen tüketilecekse kapağını soğuyunca kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
bu malzemeler ile 1 büyük kavanoz birde küçük kavanoz çıktı isterseniz malzemeyi çoğaltarak yapabilirsiniz 
tarif verme tarzım diğer sitelerden farklı olabilir :) çünkü öyle uzun uzun anlatılan tarifleri sevmiyorum daha yalın önemli noktalara değinilen tarifler daha pratik oluyor bende öyle veriyorum.Eksik bıraktığım taraflar oluyorsa eğer, takıldığınız tarafları sorabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder