11 Eylül 2013 Çarşamba

EV YAPIMI KETÇAP TARİFİ

Ömer Faruk ketçabı çok seviyor dışarıda satılan ketçaplar ne kadar katkısız yazsa da hiçte öyle olmuyor.bende ev yapımı ketçap yaptım lezzeti güzel oldu hazır ketçaplara da benzedi biz ketçap sevmediğimiz için yaptığım bu 3 kavanoz ketçap domates zamanı gelinceye kadar Ömer Faruk'a yeter boşalan ketçap kutusuna doldurup sıkarak yedirteceğim maksat hazır ketçaplara eş değer olsun :)
malzemeler:
4 kg domates
1 baş sarımsak
2 adet kuru soğan
1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
biraz fesleğen 
biraz karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım çay bardağı organik elma sirkesi
3 yemek kaşığı pul biber
(fesleğenleri balkonda saksıda yetiştirdim)

yapılışı:
domates,sarımsak,soğanı tencereye koy kaynasın
sonra diğer malzemeleri koy biraz daha kaynasın
mikser ile püre haline getir kavanozlara koyup kapağını sıcakken kapat soğuyana kadar ters şekilde beklesin bu aşama konserve yapma aşamasıdır 
hemen tüketecek olanlar kapağını soğuyunca kapatmalıdır.
bu kadar basit ve sağlıklı ketçaplarınız hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder