26 Şubat 2014 Çarşamba

FIRINDA SÜTLAÇ TARiFi

Bugün hava soguk ve ömer f.daha iyilesemedigi için kendimizi eve kapattik :))
Ben kursa gitmedim ömer faruk okula gitmedi evde oluncada sütçü amcamiz gelebildi.sütçü amcamiz ile saat konusunda sikinti yasayinca evde olmama sebebimiz yüzünden uzun süredir pastorize süte, pastorize yogurda mahkum olduk malesef bugun 5 kg sütü alinca mutlu oldum ve hemen sütlac yaptim tarifinde blogumda olmasini istegim bir lezzet oldu tam kivaminda nisasta, pirinç unsuz, ve tam yerinde sekeri ile tavsiye edecegim bir lezzet olup bloguma eklendi hadi kolay gelsin
MALZEMELER;
1kg süt
4 yemek kasigi tepeleme pirinç
2, 5 su bardagi su
1 paket vanilya
2 yumurta sarisi
3 yemek kasigi tepeleme nisasta
1 çimdik tuz:))
1 su bardagi seker

HAZIRLANISI
pirinçleri 2 su bardagi su ile suyunu cekene kadar kisik ateste pisirin
Suyunun tamamini cekince üzerine 1 kg sütü ekleyin
Nisasta ve vanilyayi yarim su bardagi kalan su ile cirpip sûtün içine ekleyin
Böylece pisirmeye devam edin kaynayinca cirptiginiz yumurta sarilarinin içersine 2, 3 kepce sütlactan katip karistiriniz.
Sonra bu karisimi sütlaç tenceresine döküp tekrardan bir tasim kaynatiniz.
Firinlamak istediginiz kaplarin içersine 2 ser kepçe koyup 200 derecede 45 dk 1 saat arasi pisiriniz.soguk olarak servis yapiniz.bu tarif ile 8 adet porsiyon güveç sütlaç çikti
Kara tahta boyasi ile boyadigim ahsap tepsim daha tam tamamlanmamis olmasina ragmen yinede güzel bir dekor olmayi basardi afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder