Powered By Blogger

27 Temmuz 2013 Cumartesi

DUT ŞURUBU YAPIMI VE VİŞNE SAKLAMA ŞEKİLLERİ

en dutsuz tarafından çekmiş olduğum organik dut ağacımız :) annem toplayıp şekersiz şekilde kaynatıp şurup haline getirmiş şimdilik buzlukta içilmeyi bekliyor buzu çözüldükten sonra ilaç niyetine azar azar içeceğiz. 
faydaları; kan yapıcı özelliği vardır
şurubu ağız ve ağız içinde oluşan iltihaplı yaralara iyi gelir.
iştahı açar kilo aldırır.
kan yapıcı özelliği vardır ve daha bir çok faydaları bulunmaktadır. mevsiminde doğal olanından bol bol tüketmek gerekiyor.en dikkatimi çeken yanı boyası o kadar kuvvetli ki yerken ağzı; toplarken elleri boyuyor ve bir müddet çıkmıyor.doğal gıda boyası olarak kullanıp tarif üretmek lazım.....doğal ev yapımı dondurma yapılabilir mesela
babamla sohbet ederek organik vişnelerimizi topladık.ömer faruk dolan kapları boşalttı eve taşıdı. meyveleri dalından topluyor olmak o kadar güzel bir duygu ki ve insanın doğasına o kadar uyumlu ki her şeyi hazır alarak doğamıza aykırı şeyler yapıyoruz ve problemler her yerden patlak veriyor.beton binalar yerine her kezin ekip dikebileceği bahçesi olsa... bahçesinde çocuklarının oynayabileceği alanlar olsa... şehir planlaması yapanlar gökdelenler,apartmanlar yerine az katlı kişiye özel bahçeli evler planlansa ne güzel olur.belkide hiperaktif çocuk sayısı bu kadar çoğalmaz,pskolojisi alt üst olmuş anneler çıkmaz meydana,antidepresan ilaçlar bu kadar çok satılmaz ne dersiniz?
annem ve ananem ile birlikta saplarından ayıklayıp yıkadık ve buzluğa koyulmak üzere hazırladık. ben vişne çoook severim hem çok faydalı hemde ekşi ekşi çok güzel hımm canım çekti şimdi :) bu vişnelerin tadı pazardakilere,markettekilere hiç benzemiyor ilaçsız hormonsuz tamamen organik olması tadınıda etkiliyor.
annemlerde buzluğa yerleştirdik ki bozulmadan hemen donsun diye eve gelince hepsini buzluğuma yerleştirdim bunlarla organik özelliğini bozmadan şeker katıp zararlı hale getirmeden tarifler deneyip afiyetle tüketeceğiz inşallah...
vişne ile neler yapılabilir;
vişne kompostusu kaynatılıp konserve şeklinde kavonozlara koyulabilir.
konsantre şeklinde yapılıp azar azar  küçük kavonozlara koyulabilir.
vişne reçeli yapılabilir.
buzluğa koyulup pasta süslemeleri için kullanılabilir.
buzluktan çıkarılıp kaynatılıp tüketilebilir.
ben bu yıl şeker katarak reçel ve kompostu tarzı yapmak yerine buzluğa koydum ki kaynattığım zaman balla vs ile tatlandırıp içelim diye çünkü; vucudun 1 gr şekere dahi ihtiyacı yokmuş şekersiz ballı günler diliyorum :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder