7 Haziran 2013 Cuma

DOĞAL YAŞAMA ÇALIŞMALARI MUTFAKTA 1

Mutfaktaki panomda asılı olan doğal yaşam listem
  • her hafta pazartesi balık pişirme günü pazardan taze alınıp pişirilecek.haftalık tüketim kişi başı 300 gramı geçmeyecek balıklarda ağır metaller bulunduğunu unutmamak gerek.en fazla omega 3 bulunan balık hamsidir.
  • her hafta baklagillerden bir çeşit pişirilecek.gelişim çağındaki çocuklar için baklagil çok önemli.
  • yemekler azar azar yapılacak, gün içersinde yapılan yemekler tüketilip ,yarın için taze olarak yeniden yapılacak.
  • hergün  kişi başına bir kase ev yapımı yoğurt tüketilecek içerisindeki probiyotikler bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor,alerjik hastalığına çok iyi geliyor.bağırsak sistemi için çok faydalı(detaylı bilgi için ümit aktaş'ın 'ilaçsız yaşam' kitabına bakılabilir)
  • makarna hazır alınmayacak taze yumurtalar ve tam buğday unu ile evde yapılacak.ara ara ravyoli vs.taze makarna yapılıp yenilecek.düzenli olarak stokta ev makarnası  tutulacak.
  • yazın taze ürünler ile güneş ışığında kurutarak ev yapımı tarhana yapılacak.içerisinde tambuğday unu,kaya tuzu kullanılacak.her daim elinin altında olması ve bir okadar çabuk pişmesi ile hazır çorbalara taş çıkaracak :)
  • beyaz un yerine tam buğday unu kullanılacak.
  • rafine tuz yerine kaya tuzu kullanılacak.
  • margarin yerine iyi üretilmiş kaliteli teryağı kullanılacak.
  • ayçiçek vs.yağlar yerine zeytin yağı kullanılacak.(kokusuz ve tadı güzel olan yağ araştırmam hala devam ediyor)
  • gün içersinde bitki çayları 3 fincana kadar içilecek.adaçayı,ıhlamur,yeşil çay,kekik,nane,kuşburnu,çeşit çeşit demlenecek. türk çayı arasıra içilecek.
  • bitki çayları demlendiği 20 dk içersinde tüketilecek.
  • güvenilen aktarlardan yeni yılın ürünü olan bitkiler alınacak.
  • şeker katılmayacak günlük bal yeme miktarını çaya ılıkken katıp içilecek.(sıcak suya,çaya,bal katılmaz.balın özelliğini koruması için ılık olana katılması gerekli.)
  • hergün şekersiz en az 1 fincan türk kahvesi yemek sonraları içilecek 3 fincana kadar çıkabilir.ezber yapanlar içinde çok faydalı zihni açma özelliği var.
  • yazın olgun domatesler ile salça yapılacak ve yıl içersinde hazır salçalar yerine ev yapımı salça kullanılacak.
  • teneke kutulu konserve ürünler kesinlikle alınmayacak.cam olan konserveler,salçalar ev yapımı biterse alınacak.
  • mevsimi gelmeden hiçbir meyve sebze yenmeyecek.
  • alışverişi halk pazarlarından yapıp çokta göze parlayıp dikkat çekmeyen meyve sebzeler alınacak.
  • ekmekler ekşimaya ile yapılan tambuğday unlu,çavdarlı olanlarından tercih edilecek.halk ekmekten veya güvenilen fırınlardan alınacak.
  • labaratuar ortamında hazırlanmış  hazır gıdalar eve alınmayacak.hazırçorba,makarna,salça,bisküvi,kremşanti,pudink,vs.hepsine ev yapımı alternatifler bulunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder